В Киеве на Крещатике национализируют бывший кинотеатр

30 мар, 03:03

Прокуратура Києва вимагає визнати недійсним рішення Київради в частині приватизації приміщень кінотеатру «Дружба», що на Хрещатику.

Як повідомили в прокуратурі Києва, рішенням Київради у 2007 році два нежитлових приміщення кінотеатру «Дружба» на вул. Хрещатик, 25–А загальною площею746 м2 включені до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

У подальшому Головним управлінням комунальної власності м. Києва вказані приміщення були продані ТОВ «Кінотеатр «Дружба-Орбіта».

Прокурорською перевіркою встановлено, що рішення Київради щодо приватизації приміщень кінотеатру «Дружба» є незаконним, оскільки будинок на вул. Хрещатик, 25–А є пам’яткою архітектури місцевого значення, приватизація якої законодавством заборонена.


Як з’ясувалося, приміщення закладу культури продані без обов’язкової умови щодо збереження профілю його діяльності. У позовах прокуратура вимагає визнати недійсними рішення Київради та скасувати два договори купівлі-продажу приміщень кінотеатру «Дружба» на вул. Хрещатик, 25–А у Києві.

 

http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/155481.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua