В Киеве нечем убирать снег

30 мар, 06:03

На сесії міської ради ухвалили рішення виділити «Київавтодору» гроші на закупівлю техніки в лізинг. Але не було ні грошей, ні конкурсу на закупівлю. Тому у нас є тільки те, що ми купили раніше – на 10 мільйонів гривень

У 2012 році київська влада не закупила необхідної снігоочисної техніки, тому під час рекордного снігопаду в місті не було достатньої кількості машин. Про це заявив колишній перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні».

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи правда, що Київ купив снігоочисної техніки на 100 млн грн, Мазурчак заявив:

«Техніку не купили! У листопаді 2012 року на сесії міської ради ухвалили рішення виділити «Київавтодору» гроші на закупівлю техніки в лізинг. Але не було ні грошей, ні конкурсу на закупівлю. Тому у нас є тільки те, що ми купили раніше – на 10 мільйонів гривень», — сказав він.

При цьому Мазурчак зазначив, що в столиці працюють тільки чотири снігоприбиральні машини, які відразу загрібають сніг і вантажать його у вантажівку.

«Їх називають «золоті ручки». У робочому стані в Києві їх залишилося всього чотири штуки. Вони зараз у роботі. Купити більше ми не можемо — дорого», — пояснив він.

Крім того, Мазурчак впевнений, що своєчасна заборона на в’їзд до Києва великої вантажної техніки не запобігла б в столиці транспортному колапсу.

«О першій годині дня пішов сніг, о другій годині дня відбулося засідання комісії, а о п’ятій вечора я підписав заборону на в’їзд фур до Києва. Але до співробітників ДАІ вона прийшла занадто пізно», — зазначив чиновник.

Як відомо, 22-23 березня у західних і центральних областях України пройшов найсильніший за всю історію снігопад. Найбільше від стихії постраждав Київ, де випало 40 млн тонн снігу.

 

http://kiev-forum.org


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/155483.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua