Долг Киева растет с ужасающей скоростью

30 мар, 07:33

За час перебування Олександра Попова на посаді голови Київської адміністрації борг столиці збільшився з 8 мільярдів гривень (у липні 2010 року) до 10,5 мільярдів гривень (у лютому 2013-го).

“Це вже більше ніж 60% річного бюджету міста (кошторис столиці у 2013 році становить 18,5 мільярдів), а його обслуговування уже зараз коштує міській скарбниці понад 1,3 мільярда гривень”, – пише видання.

У статті наголошується, що це особливо показово на тлі заяв Попова, коли він став головою КМДА, про необхідність відмовитися від нарощування боргів.

Водночас нещодавно один із його заступників, Руслан Крамаренко, фактично визнав, що заборгованості й надалі збільшуватимуться за принципом піраміди.

Так, замість євробондів на $550 мільйонів, що мають бути погашені у 2015–2016 роках, планують випустити нові – з терміном погашення у 2024 році, однак уже на суму $700 мільйонів.

“Отже, не лише борги, а й відсотки за ними вже збираються гасити за рахунок нових боргів. Якщо так піде й далі, то кожні наступні позики ставатимуть дедалі дорожчими для міста, адже ризик їх непогашення зростатиме. Ще в серпні 2012 року виникла загроза дефолту столиці. Тоді небезпеки вдалось уникнути, але чи надовго – з такою фінансовою політикою “проїдання”?” – йдеться у статті.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/155486.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua