ЄБРР надасть українським підприємствам 20 млн. доларів кредиту

24 окт, 11:34

Довготривалі перемовини української влади з іноземними інвесторами схоже почали давати свої плоди. Кредит у 20 мільйонів доларів США надасть українським підприємствам Європейський банк реконструкції та розвитку.

Відповідну угоду сьогодні підписали міністр фінансів України Віктор Пинзеник та директор бізнес-групи банку Олів’є Декамп.

Кредитні кошти на встановлення енергозберігаючого обладнання отримають як державні, так і приватні українські підприємства. Уряд же виступатиме перед Європейським банком гарантом повернення цих грошей.

Самі ж урядовці переконані - подібний проект збереже для України 5-6 мільйонів доларів та підвищить конкурентноздатність вітчизняного.

Віктор Пинзеник, міністр фінансів України:

"Коли ми говоримо про цей проект, важливо почати. Проблема не в грошах, а в тому, наскільки нам вдасться добре працювати, наскільки ефективно буде налагоджена робота. Я думаю, що ми завжди знайдемо спільну позицію і домовимось про розширення цього кредитування. Але це не борг уряду. Зобов’язання по цьому кредиту несе не бюджет".

Олів’є Декамп, директор бізнес-групи Європейського банку реконструкції та розвитку:

"Можливо, 20 мільйонів доларів і не така велика сума, але це є дуже важливим кроком, і хочу сказати, що це сприяє покращенню конкурентоспроможності українських підприємств. В Україні працюють 19 підприємств, як приватних так і державних, які отримують великий зиск від цього проекту".

Инф. ictv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1601.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua