Вокруг Киева будет платная дорога

16 июн, 07:03

Для будівництва київської кільцевої дороги на концесійній основі необхідно 514 млн євро. Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«Ми сподіваємося, що у найближчі два тижні буде затверджено проектно-інвестиційну угоду з міжнародною фінансовою організацією, імені якої я не можу назвати», - зазначив у коментарі виданню «Дело» пан Каськів.

Згідно з прогнозами відомства, за перший рік роботи планується обслуговувати денний потік на рівні 20 тис. автомобілів. Надалі ця цифра буде збільшуватися до 80 тис. автомобілів за день. Орієнтовно проїзд по концесійній окружній дорозі легкового автомобіля коштуватиме 60 євроцентів. Проїзд легкого вантажного транспорту обійдеться у 1,42 євро.

У той же час Міністр інфраструктури Володимир Козак зазначив, що Міністерство спільно з «Укравтодором» працює над підготовкою концесійних конкурсів на будівництво автомобільних доріг. На сьогодні вже готові 7 проектів будівництва доріг, які будуть запропоновані інвесторам. І вже цього року буде розроблено проект першого концесійного конкурсу. Також за словами Міністра, необхідно підготувати пакет законодавчих документів.

Таким чином, готуються проекти, кошториси, визначається обсяг робіт, розраховується вантажопотік, щоб порахувати окупність проекту. За словами пана Козака, інвестору буду запропоновані наступні проекти: кільцева дорога навколо Києва, ділянка дороги від кордону Росії через Харків у напрямку Криму, ділянка автодороги від кордону з Польщею у напрямку Києва через Львівську та Рівненську області, а також ділянка від Ульяновки на Одеській трасі у напрямку Криму. Міністр уточнив, що про вартість цих проектів можна буде говорити лише після проведення всіх розрахунків.

Слід зазначити, що згідно з результатами недавнього опитування «України Комунальної» на тему платних доріг, більшість респондентів (48%) висловилися проти таких ініціатив уряду. Натомість, підтримують будівництво платних доріг лише 18% громадян.

 

http://capital.jkg-portal.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/160756.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua