Киевские владельцы киосков готовятся к сворачиванию своего бизнеса

17 июн, 07:43

У Києві хочуть заборонити продавати в кіосках продовольчі товари. Відповідний проект рішення Київради тільки на обговоренні. А власники кіосків уже готуються боронити своє майно. За попередніми даними, закриттю підлягатимуть майже 90 % усіх кіосків.

Незабаром демонтаж кіосків кияни зможуть спостерігати ледь не на кожній вулиці. У Київраді хочуть заборонити продавати в них продукти харчування. Власники кіосків із їжею переконані, що така заборона підвищить ціни на продукти у великих магазинах. Вони уже вивчили проект рішення, який ставить хрест на їхній діяльності. Їх особливо насторожують рядки, що все це робиться, щоб подолати корупцію.

Нагадаємо, що кіоски з харчами залишаться там, де бракує торговельних площ. Підприємці кажуть, що корупція через прийняття такого рішення буде процвітати, бо певні люди будуть вирішувати, де зручно ставити кіоск, а де — ні.

Згідно з проектом рішень, торгувати в кіосках буде дозволено лишень сувенірами, канцтоварами, пресою, квітами, Іграшками, книжками та лотерейними квитками. Головний архітектор Києва і цей би перелік скоротив. Мовляв, проектування міста не передбачає ніяких кіосків узагалі. Переконаний, що мають існувати нормальні капітальні магазини, де люди можуть купити те, що треба

Голова столичної адміністрації обіцяє, що цілком продовольчі кіоски не зникнуть. Каже, що виробники ковбаси та молока можуть мати такі невеличкі магазини.

Проект рішення, який забороняє торгувати харчами в кіосках, зараз знаходиться на обговоренні. Далі за це голосуватимуть столичні депутати. На ухвалення такого рішення торік не вистачило голосів.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/160781.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua