Под Киевом нашли человеческие останки, оружие и деньги

24 июн, 07:33

Поблизу Баришівки під Києвом йдуть пошуки останків радянських солдатів і моряків, які загинули в бою у вересні 1941 року

За останні два дні пошуковики знайшли останки кількох солдатів, монети 1940 роки випуску і протигази, повідомляє Сегодня.

Цей об`єкт вважається одним з найбільш засекречених на території колишнього СРСР. Як розповів керівник пошуковиків Володимир Дорофєєв, відомості про нього практично нереально знайти в будь-яких архівах.

«У вересні 1941 року село Веселинівка, яке знаходиться поруч, зайняли німці. Тут стояли танки і артилерія, які стріляли по відступаючих у бік Березані радянським солдатам», - говорить Дорофєєв.

Його колега Олександр Юрченко пояснив: «Про те, що тут знаходяться останки тисяч радянських солдатів, пошуковики дізналися від місцевого жителя. Його слова підтвердилися».

За останні два дні вийшло ідентифікувати лише одного з радянських воїнів. Це сержант на прізвище Гаврилов. «Його прізвище було вибито на флязі», - розповів керівник громадської організації «Союз Народна Пам`ять» Ярослав Жилкін.

Віце-прем`єр-міністр Олександр Вілкул, який приїхав на місце розкопок, заявив, що до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній на місці, де з`єднуються дороги з України, Росії та Білорусі, буде встановлений дзвін, відлитий із знайдених на місцях боїв гільз.

 

http://vidgolos.com


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/161257.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua