Что будет с киевским заводом «Радикал»

02 июл, 08:17

У Києві виділили 900 тис грн з Екологічного фонду на очищення заводу “Радикал” від хлоровмістних відходів. Про це повідомила директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк, передає кореспондент УНН.
“В цьому році ми отримали 900 тис. грн з Екологічного фонду, щоб вивезти бочки з хлоровмісними речовинами і повністю завершити цю програму з розчистки території”, — повідомила Л.Денисюк.
За її словами, з заводу потрібно перевезти 50 бочок з хлоровмісними речовинами, а також провести процедури по очищенню території від ртуті. Ртуть та ртутьвмістні речовини планують ліквідувати на заводі “Микитартуть” в Донецькій області.
“В техніко-економічному обґрунтуванні зроблені висновки, що та сьогоднішній день немає такого підприємства, яке б переробило ті ртутьвмістні речовини і територія була чиста. Тому, що можна переробити на „Микитартуть“, це завод по переробці ртуті, ми це зробимо, а що не зможемо, безумовно, будемо вивозити за межі нашої країни”, — додала чиновниця.
Нагадаємо, в жовтні 2012 року “вперше за 16 років почали вивозити небезпечні відходи з закритого заводу “Радикал”. Діжки з хлором вагою 4,5 тонни відвезли на утилізацію до спеціалізованого полігону в Польщу. Вартість перевезення цієї партії складала 121,5 тисячі гривень.
Роботи з вивезення та знешкодження відходів проводить міжнародна компанія “С.І. Груп Консорт Лтд”. Загалом з території ВАТ “Радикал” буде вивезено 50 тонн відходів, що містять хлор. В 2013 року почнеться утилізація залишків заводських цехів та землі, яка насичена ртуттю. Усього планується вивезти 130 тонн. Програма утилізації розрахована на 5 років. На її реалізацію з бюджету Київради планують виділити 5 мільйонів гривень.

 

http://www.unn.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/161749.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua