В Киеве раскрыли масштабную строительную аферу

13 июл, 06:03

Масштабну будівельну аферу викрили у столиці. Два дні тому Cвідок уже розповідав про махінації з житлами. Наші журналісти знайшли нові злочинні факти: дізналися імена організаторів оборудки та з'ясували, як ділки дурили людей.

Іван понуро обходить недобудову. Ось тут мала бути квартира його мрії. Чоловік розповідає, як побачив, що на Дегтярівський 25-а продають помешкання - одразу зацікавився. Йому показали прекрасний краєвид міста. Розповіли про чудове планування майбутніх осель і запропонували низьку ціну.

Іван, постраждалий:

- Центральный район, недалеко от метро, рядом парк. Заинтересовала ценовая политика, можно было внести 30 процентов и потом в течении 18 месяцев погасить все остальное.

Потенційний покупець погодився на привабливі умови. А ось документів на новобудову - не побачив.

Іван, постраждалий:

- По телефону я спрашивал: какие есть документы, кто владелец. Они как-то так расплывчато ответили: они есть, но нет человека, у которого они находятся.

Щоб купити житло, Іванові не вистачало грошей. Тоді пригадав, що на буклеті, який демонстрували ділки, фінансовим партнером будівництва названо банк Надра. Потенційний покупець і завітав до цієї фінустанови, аби взяти позику. Проте там про спорудження ні сном, ні духом не знали. Тут афера й розкрилась. Бо ж у банку запевнили: жодних недобудов не інвестують.

Андрій Конопля, юрист:

- Стало відомо, що на майданчику невідомі особи вчиняють будівництво і ці квартири вони продаються, причому без наявності будь-яких прав на ці квартири.

Хоч у міліції розпочате кримінальне провадження, а в банку стверджують - зведення багатоповерхівки незаконне, біля самої новобудови й досі висять величезні банери - квартири продають. Ідемо до центру збуту помешкань, там нас зустрічають двоє жіночок. Утім, щойно побачили телекамеру, кажуть: до продажу квартир не мають жодного стосунку і взагалі нічого про це не знають.

- Ми тут так - тимчасово знаходимось, орендуєм приміщення.

- А як тут часто менеджери бувають?

- Бувають, но зараз їх немає.

- А квартири зараз продають?

- Н,і не продаються. Які квартири? Нічо не продається. Ми не займеємось взагалі продажею.

- Ви не з цієї компанії?

- Ні.

Та ошукані люди кажуть - ділків-аферистів не складно знайти в інтернеті. Це родина, їхнє прізвище - Жевак. Схема, яку вигадали крутії, не нова. Так, варто лише згадати найграндіознішу оборудку, яка увійшла в історію під назвою "Еліта-центр". 1700 обдурених покупців лишилися без квартир. Грошей за ненаявні житла їм ніхто так і не повернув. Тож не дивно, що нова афера зацікавила й народних обранців. Депутат Верховної Ради Віктор Жеребнюк вже надіслав звернення до Генеральної прокуратури. Одна з вимог парламентаря:

- Дати правову оцінку діям ТОВ "ІБК Центробуд", яка здійснює будівництво на протизаконно захопленій території.

Свідок також звернувся до Генеральної прокуратури з офіційним запитом. Тепер чекаємо на відповідь і уважно стежимо за розвитком подій.

Андрій Конопля, юрист:

- В 2013 році може бути фактично другий Еліта-центр в місті, насправді, люди продають не квартири, а повітря, і насправді жаль тих громадян, які повелися на пусті порожні обіцянки.

Експерти вкотре закликають людей пильнувати. Уважно перевіряти документи. І за найменшої підозри звертатися до правоохоронців.

Марина Борисполець, Денис Голиков, Андрій Грищенко


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/162485.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua