Афганцев, грабивших АЗС в Киеве, будут судить

24 июл, 22:51

Матеріали кримінального провадження стосовно трьох колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які вчинили низку нападів на АЗС у Харкові та Києві, направлено до суду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прокуратуру.

"Кримінальне провадження стосовно трьох колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які раніше були засуджені й відбували покарання за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, направлено до суду. Вони організували злочинну групу з метою вчинення розбійних нападів на автозаправні станції на території Харківської області та України загалом", - повідомив заступник прокурора Харківської області Дмитро Кавун на прес-конференції в середу 24 липня.

За його словами, під час досудового слідства всі члени групи дали свідчення.

Їм інкримінується скоєння злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 3 та 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, особами, які раніше вчиняли розбій або бандитизм, із проникненням у приміщення, організованою групою), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, що призвело до матеріальної шкоди в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, група чинила розбійні напади на АЗС на території України з 2009 року і складалася з трьох раніше судимих. Вони познайомилися, коли відбували покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Раніше повідомлялося, що 29 квітня працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в Харківській області затримали учасників злочинної групи, які з використанням вогнепальної зброї промишляли розбійними нападами на автозаправні станції.

 

http://www.newsru.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/163202.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua