В Киеве акция против шаурмы превратилась в кровавую бойню

01 авг, 08:43

Громадськість та міліція вдарили по шаурмі. Активісти і правоохоронці обстежили точки продажу їжі швидкого приготування. Ті, що незаконні – штрафували та, навіть,  закривали. Утім власники кіосків так просто здаватися не збиралися - дійшло навіть до бійки. Одному із поборників здорового спосбу життя навіть розбили голову. При чому так, що знадобилася допомога медиків.
 
Щойно активісти зібралися біля кіоску на колесах у центрі столиці, аби перевірити документи, як один із його власників почав поспіхом закривати металевий навіс і вдарив ним людину. Чоловікові розбили голову.

Швидка їхала 15 хвилин, міліція – ще довше – 20. Чоловіка довелося госпіталізувати.

Кривавий інцидент остаточно зірвав заплановану акцію. Усім стало не до шаурми. Активісти пересварилися. Одні кажуть – зробили все правильно. Інші переконані – не варто було гуртом кидатися на кіоск і викликати на себе агресію.
 
Коли постраждалого забрали у лікарню, активісти таки взялися за продавця шаурми. Через півгодини телефонних переговорів, він таки показав документи на торгівлю. Потім з’явився  агресивний іноземець, ймовірно власник кіоску, справа дійшла до бійки.

Забіяк розтягнула міліція. Правоохоронці взялися перевіряти документи. Ймовірно, один з кіосків працювати більше не буде. Натомість, активісти планують продовжувати свої акції – і вижити незаконну шаурму зі столиці.

ТЕТЯНА КРУГОВА – КОРЕСПОНДЕНТКА НАДЗВИЧАЙНИХ НОВИН:
За даними активістів, загалом у Києві працює понад 30 тисяч торгових точок із продажу готової їжі. Із них тільки 10 тисяч мають дозвільні документи, решта – працюють поза законом.

 

kriminal.tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/163652.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua