В Киеве во время бойни с застройщиком камни и бомбы летели и в детей

08 авг, 22:53

Конфлікт із забудовником на Троєщині перетворився на справжні бойові дії. Його наслідки: розтрощений паркан та побита будівельна техніка. Мешканці київського району залишалися на місці подій та чергували всю ніч. Вони кажуть, що не дозволять відновити будівництво. Нагадаємо, земельна війна розпочалася близько сьомої години вечора в середу, 7 серпня. Люди підійшли до паркану, а в їхній бік полетіли земля та каміння, а потім і пляшки з гарячою смолою. Дісталося навіть дітям, які гралися поруч. "В нас кидали камінням, газовими бомбами і таким маслом, щоб вогонь палити", - розповіли діти. Газову атаку будівельників люди зняли на відео. "Кидали камінням у людей, екскаваторами або якимись машинами. Люди були поранені, кілька карет швидкої допомоги приїхало", - розповіла мешканка району Олена Ларіонова. Конфлікт навколо цієї землі триває від минулого року. Мешканці найближчого будинку пояснили, що земля належить їхньому кооперативу. За двадцять років тут посадили дерева та облаштували територію. Коли вперше з'явилися будівельники, почалася судова тяганина, що не завершена досі.
 

"Вони, не дочекавшись рішення суду, вчора заїхали, поставили тут паркан, навели сюди охорони. Тут більше ста людей було", - зауважила мешканка району Леся Печерських. Від будівельників дісталося і правоохоронцям, які прибули на місце події. Лише після того, як люди прорвалися на майданчик, а будівельники накивали п'ятами, міліція взяла ситуацію під контроль. З'ясувати, чия правда – обіцяє пізніше. Свій вердикт уже винесла районна прокуратура. Вона вимагає скасувати реєстрацію декларації про початок будівництва. Із документами в забудовника, кажуть, не все гаразд: будівництво було розпочато з порушенням законодавства.


На паспорті будівництва замовником вказана компанія, що управляє мережею супермаркетів. Телефони приймальні впродовж дня не відповідали. Працівники юридичного департаменту у свою чергу відмовилися від розмови. Сьогодні на місце скандального будівництва знову з'їхалися робітники. Але цього разу вони прибирали розтрощені паркани та пошкоджену техніку під мовчазним контролем жителів району. Утім, люди не вірять, що це вже перемога. Захищати територію від будівельників готові й далі. Нагадаємо, раніше в Києві активісти брали штурмом скандальне будівництво у Десятинному провулку.

 

http://tsn.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/163932.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua