Под Киевом люди массово попадали в лапы мошенников

11 авг, 06:03

До чергової частини Білоцерківського міськвідділу зателефонувала жінка і повідомила про те, що невідома особа зателефонувала вночі і повідомила, що з її родичем сталося нещастя. Таким чином, шляхом обману заволоділа грошима потерпілої в сумі 10000 грн, які жінка особисто віддала з рук в руки шахраю.

За декілька днів, на «вудку» шахрая попала ще одна жінка. Перейнявшись проблемами свого внука, віддала шахраю 3000 тисячі доларів США і 500 гривень.

Правоохоронцям потерпілі повідомили, що їм зателефонував незнайомий чоловік і назвався працівником міліції. В телефонній розмові повідомив про те, що її родичі перебувають у міліції за вчинення правопорушення. Щоб дану ситуацію, так би мовити, залагодити і уникнути покарання, необхідно дати грошей (хабара).

Жінки, недовго думаючи, стали шукати гроші і, врешті, зібравши названу незнайомцем суму, прибули на місце зустрічі, щоб кошти передати з рук в руки.

Жінки, із відчуттям виконаного обов’язку перед рідними, заспокоїлись і пішли додому. Лише згодом зрозуміли, що їх ошукали, коли вирішили поцікавитись самопочуттям своїх родичів і з’ясували, що вони спокійнісінько спали в той час вдома. Лише тоді жінки зрозуміли, як необхідно було діяти в даній ситуації і звернулися за допомогою до правоохоронців та повідомили прикмети шахрая, якому передали свої гроші. І такі випадки непоодинокі.

Сектором громадських зв’язків Білоцерківського міськвідділу міліції постійно надається інформація в газети про такий вид шахрайства, також, в рамках програми «Закон і порядок» по місцевому телебаченню транслюються виступи керівництва міськвідділу, в яких громадянам пояснюють, як поводитись у таких ситуаціях.

Чергова частина Білоцерківського міськвідділу цілодобово приймає заяви громадян. Зателефонувавши, Ви неодмінно отримаєте кваліфіковану пораду, як діяти в тій чи іншій ситуації, а на місце події буде направлено оперативну групу.

У випадку, коли Вам телефонують невідомі особи, не панікуйте і не впадайте у відчай та не поспішайте шукати та позичати гроші – негайно зателефонуйте до чергової частини міліції, зателефонувавши: 5-22-02, 5-32-06 або 102 і повідомте про даний дзвінок.

Ваше вчасне повідомлення про злочин та осіб, що його скоїли, дасть змогу правоохоронцям по гарячим слідам затримати правопорушників і, тим самим, убезпечить інших громадян від злочинних посягань.

Тетяна Гадомська,
спеціаліст по взаємодії
з громадськістю Білоцерківського МВ
(з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району)


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/164010.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua