Как киевский застройщик хочет восстановить свою репутацию

12 авг, 23:08

У Києві на 2 активістів, які виступають проти забудови скверу за адресою Серафімовича 6-а, фірма-забудовник подала позов до суду щодо відшкодування моральної шкоди на 500 тис. грн. ТОВ "Тельбін Іва" подала позов до суду на двох громадських активістів Андрія Наконечного та Ірину Ковальчук щодо відшкодування моральної шкоди в розмірі 500 тис. грн та припинення дій, які порушують право на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
"Неправдива інформація, яка розповсюджується уже більше як місяць викликала у контрагентів та у пересічних громадян підозру в чесності підприємств, що відображається на нашій репутації як порядного, законослухняного суб'єкта підприємницької діяльності, платника податків та ділового партнера. Підприємства, з якими нас раніше зв’язувало взаємовигідне співробітництво, відмовляються вступати з нами в ділові стосунки, унаслідок чого узгоджені проекти договорів на виконання робіт залишаються не укладеними. Крім того, внаслідок розповсюдження неправдивої інформації щодо підприємства ТОВ "Тельбін Іва" підпав під численні перевірки діяльності з боку правоохоронних органів", - йдеться у позові.
За словами активістки та журналісти, Ірини Ковальчук ситуацію про забудову скверу вона тричі висвітлювала в своєму блозі, однак журналістських статей з цього приводу не писала. Також вона висловлювала свою незгоду щодо забудови під час зібранні мешканців району.
"Ми висловлювали свою думку. Це свобода слова. Ми виступали проти забудови скверу. Люди казали "Ні". І що? Тепер через це тепер з людини 500 тис. грн "знімають"?, - зазначає І. Ковальчук.
Як повідомив голова руху "За сквер на Серафімовича" Андрій Наконечний позов відносно псування ділової репутації компанії був повною несподіванка.
"Інформація, яка розповсюджувалась, була основана на документах. Документи ми отримували з офіційних установ на наші запити… Відносно ділової репутації "Тельбін Іва" для нас це зовсім несподіванка. Відносно ділової репутації та бренду компанії ми ніяких дій, які б не обґрунтовувались на основі документів, ми не робили", - зазначив А. Наконечний.
Також активіст висловив недовіру щодо експертних дозволів, зокрема екологічній інспекції, де є пункт про проведення громадських слухань.
"Якщо ви розуміє під громадськими слуханнями 5 людей - то їх (слухань – ред.) не було. Слухання під якими підписалось 5 людей, ми не вважаємо громадськими слуханнями", – зазначив активіст.
УНН не вдалось зв’язатись з керівництвом ТОВ "Тельбін Іва", однак співрозмовник агентства повідомив, що юристи компанії нададуть свою точку зору подій.
Нагадаємо, 12 липня місцеві мешканці та громадські активісти виступили проти будівництва торгового центу на місці скверу на вулиці Серафімовича. Вони спробували демонтувати бетонний паркан та розбили наметове містечко.

 

http://www.unn.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/164111.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua