Как Киев будут избавлять от лишних авто

14 авг, 07:03

Перший перехоплювальний майданчик працює віднині біля станції метро "Іподром". У такий спосіб влада сподівається розвантажити міські дороги.

Одночасно паркінг може прийняти понад 200 автівок. Ціна за півдоби - 11 гривень. Роботи з облаштуванння стоянки закінчили понад місяць тому, до сьогодні вона працювала в тестовому режимі. В першу чергу, кажуть чиновники, майданчик розрахований на гостей міста та мешканців передмість. Майданчик оснащено автоматизованою системою, паркоматом та камерами спостереження. Схожий паркінг незабаром зведуть біля станції метро "Теремки". Загалом, у КМДА обіцяють створити 12 перехоплювальних майданчиків - на усіх шести в'їздах до столиці.

Михайло Костюк, заступник голови КМДА: "Сьогодні з 105 запаркованих машин - киян було 15, усе інше - це були гості. Тестуючи цей майданчик, побачили, що київський гість зацікавлений у тому, щоб у центр Києва не їхати. Ми маємо 6 головних в'їздів до міста. Перша черга - це обладнання шести таких майдачників з кожного головного в'їзду до міста".

Начальник відділу автоматизації паркування КП "Київтранспарксервіс": "Вони дуже зручні для водіїв тому, що він може добу стояти за 22 гривні. Я не пам'ятаю таких майданчиків у Києві, які б дозволяли паркуватись за таку ціну".

 

5.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/164197.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua