При затратах в 42 млн грн за километр киевскую трассу будут «выстилать золотом»

25 авг, 07:33

Кабмін виділив 3,5 млрд. грн. на реконструкцію ділянки траси "Київ-Харків". Кожна тисяча метрів обійдеться бюджету увосьмеро дорожче, ніж кілометр реконструйованої дороги з Києва до Житомира, повідомляє канал "Бізнес".
 
В середньому, вартість капремонту ділянки траси Київ-Харків складає 42 млн. грн. за кілометр. Для порівняння: кілометр траси Київ-Житомир обійшовся у 5 млн. 800 тис. грн.
 
- За 40 мільйонів можна побудувати вісім доріг по чотири смуги, або по 16 смуг з кожного боку. Це якщо будувати по собіартості будівництва, - коментує експерт Віктор Медвідь.
 
Далі ж будувати шляхи планують за новим принципом. Оберуть 6 об'єктів, на яких протягом 2013-2014 рр. повинні будуть заключитися концесійні угоди з приватними інвесторами. Інвестори на концесії знайдуться, адже умови обіцяють створити привабливі.
 
- Кабінет міністрів повинен на законодавчому рівні закріпити норматив рентабельності: якщо рентабельність не буде відповідна, то доплатити повинен оператор. В таких умовах, під державні гарнатії, із задоволенням будь-хто будуватиме.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/164900.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua