Под Киевом участок дороги чуть не взлетел на воздух

28 авг, 01:33

Півтисячі евакуйованих і перекритий рух на автошляху Київ-Харків. Такі заходи безпеки знадобилися саперам, щоб вивезти чверть-тонну бомбу.
 
Її знайшли вчора будівельники, коли рили котлован у містечку Валки на Харківщині. Піротехніки встановили - знахідка часів Другої світової війни, німецького виробництва. І досі - небезпечна. Підривний механізм був у стані бойової готовності, вибух міг статися будь-якої миті. У радіусі півкілометра евакуювали мешканців двох п'ятиповерхівок, приватного сектору та людей на місцевому ринку. Після цього бомбу завантажили на спец-авто, вивезли на підривний майданчик і знешкодили. За словами саперів, розліт уламків такого снаряду - до двох кілометрів. Тож, кажуть, будівельники "народилися у сорочках". 
 
Ігор Лупандін, речник ДСНС України у Харківській області:
 
- Они когда задевали его ковшом, они заднее оперение ее сорвали. Когда обследовали саму бомбу, взрыватель был на взводе. То есть все, что связанно с механическими какими-либо действиями - ударом в металл и т.д. - могло бы привести к детонации, к взрыву в двух словах.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/165041.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua