В Киеве могут начать закрывать не только библиотеки, но даже школы

31 авг, 22:53

«Не маючи грошей в бюджеті для елементарних потреб, влада скоро почне думати не лише про закриття бібліотек, але й про припинення роботи шкіл і лікарень?»

Так голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова прокоментувала задум КМДА зменшити кількість бібліотек у столиці через масове розповсюдження Інтернету та електронних книг. За словами чиновників у Києві – 139 бібліотек, і їх відвідуваність залишає бажати кращого (з чим не згідні бібліотеки). В той же час у бюджеті не залишається коштів на розвиток культури, адже 97% загальної суми виділених на потреби культури коштів йдуть на утримання об’єктів, зарплату і комунальні платежі.

«Пробачте, а хто винен у тому, що в бюджеті Києва не вистачає фінансів для того, щоб на належному рівні утримувати заклади культури та інші установи. Це ж через бездарність господарювання нинішньої влади Київ опинився без грошей на найелементарніші потреби, з мільйонними боргами та незрозумілим зобов’язанням віддавати щороку по більше ніж 8 млрд. грн.. до Державного бюджету. Якщо виходити з логіки чиновників, які вважають, що за відсутності грошей треба скорочувати кількість бюджетних установ, то невдовзі ми не матимемо ні шкіл, ні лікарень, і вже майже втратили комунальні кінотеатри», - обурена Т.Меліхова.

Меліхова переконана, що якби фонди київських бібліотек поповнювалися новинками книгодруку, то пересічних відвідувачів (окрім студентів та школярів) в них було б значно більше. Адже на сьогодні бібліотеки в переважній більшості складаються з книг, що були закуплені ще за радянських часів.

«Бібліотеки будуть жити, якщо їх наповнювати, а не чекати поки останні книжки порвуться та струхлявіють. І зменшення популярності читалень через захоплення світу Інтернетом тут ні до чого. Бібліотеки існують у всьому світі, розвиваються і мають окреме фінансування, а у Києві чиновники мріють про засилля електронних книжок, закриття читалень і приватизацію приміщень бібліотек. Дивина! Для того, щоб бібліотеки були затребуваними, їх треба належним чином фінансувати, наповнювати книжками сучасних авторів, рідкісними виданнями, журналами тощо», - переконана Т.Меліхова.

 

zakyiv.com


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/165270.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua