В Киеве растрощили дом, которому было 125 лет и в котором жил Грушевский

06 сен, 23:09

На місці старої будівлі, що знаходилась за адресою Саксаганського, 111 вже купа старої цегли, вогко і зі шматка вцілілої стіни видніються білі шпалери.

 

У дворі зупинений трактор, працівників там немає. На паркані надпис «Стороннім вхід заборонено». Щит, на якому зазначено слово «реконструкція» окрім малюнку і дозволу на будівництво є кілька номерів телефонів відповідальних. Станом на 6 вересня 17:50 слухавку ніхто не бере.

Офісні працівники, які працюють у сусідньому будинку зазначають, що 5 вересня пообіді були великі вібрації та шуми, скоріш за все саме в цей час зносили будівлю, якій близько 125 років.

Як передає «Кореспондент», в цьому будинку жив Михайло Грушевський. Є дані, що другий поверх був добудований 1888 року.


Наразі будівництво призупинили. Прокуратура Шевченківського району Києва доручила контролюючим органам провести перевірку законності дій забудовника під час знесення будівлі на вул. Саксаганського, 111 у центрі столиці. Крім того, за даним фактом Шевченківським райуправлінням міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України – Зловживання владою або службовим становищем. Йдеться на офіційному сайті прокуратури в місті Києві.

 

soli.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/165689.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua