Киевский элитный ресторан использовал труд сотни нелегалов

17 сен, 01:37

У центрі Києва фешенебельний ресторан використовував найману працю більш 90 осіб, без оформлення з останніми трудових відносин.

 

Як повідомили «Київ. Коментарям» у столичному управлінні Міндоходів, такі дані виявила позапланова перевірка закладу.

 

За порушення законодавства до сплати в бюджет донараховано понад 1,5 млн. грн. податків та штрафів

 

За даними звітних документів, у ресторані налічувалося не більше 20 працівників, які отримували заробітну плату на мінімальному рівні. Протее з’ясувалось, що підприємство використовувало найману працю більш 90 осіб, без оформлення з останніми трудових відносин», - йдеться у повідомленні.

 

Згідно даних «тіньового» обліку, працівники елітного ресторану отримували заробітну плату на рівні від 5 до 15 тис. гривень на місяць, в той час, як за даними податкової звітності, ті працівники, яким все ж таки пощастило оформити трудові відносини з горе-роботодавцем, офіційно отримували заробітну плату у розмірах від 3 до 5 тис. гривень за квартал.

 

Загалом, було встановлено, що підприємство виплатило своїм працівникам заробітну плату в «конвертах» у сумі більш ніж 5 млн. гривень, в тому числі і фізичним особам, які працювали без оформлення трудових відносин.

 

В результаті такого злісного ухилення від оподаткування та грубого порушення норм трудового законодавства бюджет недоотримав більш ніж 1,2 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб.

 

Окрім вищевказаної суми податку підприємство має сплатити до бюджету ще й більш ніж 230 тис. гривень штрафних санкцій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/166290.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua