Кредитный союз обобрал киевлян на 4 млн. грн.

18 сен, 07:43

Оболонський райсуд Києва оголосив вирок у справі двох організаторів кредитної спілки, які ошукали вкладників на суму майже 4 млн гривень.
 
Встановлено, що у 2007 році 46-річний член спостережної ради однієї зі столичних кредитних спілок, заручившись підтримкою голови правління цієї установи, налагодив схему шахрайського заволодіння грошовими коштами вкладників.
 
Зловмисники переконували потенційних інвесторів вкладати кошти саме в їхню організацію, пропонуючи високі відсотки по депозитним вкладам. У подальшому, отримавши від людей гроші, шахраї привласнювали їх шляхом оформлення фіктивних кредитів.
 
У такий спосіб фігурантам справи за два роки вдалося ошукати близько сотні вкладників.
 
За результатами розслідування прокуратура Оболонського району скерувала до суду кримінальну справу за звинуваченням двох учасників кредитної спілки у заволодінні чужим майном (ч.5 ст. 191 КК України) та службовому підробленні (ч.2 ст.366 КК України).
 
Вироком суду фігурантів справи визнано винними за статтями обвинувачення та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/166359.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua