Киевскую бизнес-леди оштрафовали на 14 миллионов гривен за хлеб

01 окт, 02:03

Нещодавно фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві була проведена перевірка приватного підприємця щодо його діяльності, за скаргою, яка надійшла до податкової інспекції, повідомили в прес-службі ГУ Міндоходів у м.Києві.
 
В ході перевірки з’ясувалось, що суб’єкт господарювання здійснює роздрiбну торгiвлю продуктами харчування, алкогольними напоями та тютюновими виробами в неспеціалізованих магазинах. Проте, поряд з алкоголем та цигарками, в магазинах та кіосках столичної «бізнес-леді» здійснювався продаж хліба та хлібобулочних виробів, поставки яких підтверджуються первинними документами підприємця.
 
Обсяги поставок хліба були досить значні, але виручка від продажу проходила повз касові апарати. Враховуючи, що підприємиця мала 18 торгових точок, за підрахунками фахівців Міндоходів, приховані доходи склали щонайменше 7,2 мільйони гривень.
 
З поміж інших порушень законодавства, при наявності такої великої кількості торгових павільйонів та магазинів, найманих осіб, які працювали в них було оформлено вдвічі менше. Згідно зі звітами підприємиці, у неї офіційно значились лише 7 осіб, які в середньому отримували 556 гривень на місяць, при офіційному середньому рівні зарплати по місту Києву в 5100 гривень. В наслідок перевірки було виявлено ще 16 неоформлених найманих робітників.
 
Загалом, за результатами перевірки діяльності «горе-бізнеследі», донараховано до сплати в бюджет 14,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.    
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/166995.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua