Платный въезд в центр Киева назвали «утопией»

02 окт, 03:03

Влада Києва поки не має наміру запроваджувати плату за в'їзд в центр міста.
 
Про це пише видання КоммерсантЪ-Украина в статті "Дорогая столица".
 
"Листа від МВС ми поки що не отримали, отримаємо - будемо розглядати", - заявив виданню заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий.
 
За його словами, столичні водії поки не готові до запровадження платного в'їзду в центр: "Така ініціатива зустріне опір. Це непопулярний захід, тому що автомобілісти будуть відчувати незручності. Наші водії хочуть їздити куди завгодно і де завгодно зупинятися".
 
Видання пише, що перспективу платного в'їзду в центр міста розкритикував і координаційний центр з упровадження економічних реформ при президентові України.
 
"В європейських містах, де зараз діє платний в'їзд у центр, завчасно розвивали громадський транспорт, створювали парковки біля метро і на околицях. Київ, поки що, цим похвалитися не може, а без альтернативи будь-які каральні заходи дадуть тільки негативний ефект", - заявив координатор з питань реформи транспортного сектору центра міста Олександр Кава.
 
Начальник Центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник також висловився проти платного в'їзду: "Це створить ще більший хаос. Хто буде стежити за цим, хто буде стягувати плату, як це контролювати? Проблему заторів слід вирішувати створенням стоянок. Ну і водіям слід більше поважати один одного, а не кидати машини, де попало".
 
Нагадаємо, вчора, 30 вересня, ДАІ запропонувала ввести платний в'їзд у центр Києва в денний час доби, щоб поліпшити ситуацію на дорогах.
 
"При цьому потрібно створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метро. Важливо також вирішити питання про поновлення евакуації авто, водії яких порушують Правила дорожнього руху", - заявили в міліції.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/167067.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua