Кольцевая дорога вокруг Киева будет стоить десятки миллиардов

07 окт, 00:18

Згідно з постановою Кабміну № 640, оприлюдненою цього тижня, реалізація проекту КАД здійснюється на умовах концесії на будівництво та експлуатацію автодоріг за рахунок коштів приватних інвесторів і держбюджету.

Умови концесійного договору повинні бути узгоджені з Мінекономрозвитку, Мінфіном та Мін'юстом.

Цією постановою уряд також затвердив попереднє техніко - економічне обгрунтування ( ТЕО ) проекту КАД , текст якого в оприлюдненому документі відсутній, доручивши Держінвестпроекту за півроку подати остаточне ТЕО.

Крім того Кабмін схвалив пропозицію Держагентства про співпрацю в реалізації цього проекту з Міжнародною фінансовою корпорацією ( IFC) .

Як повідомлялося з посиланням на главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва, вартість проекту продовження будівництва КАД навколо Києва на умовах концесії на вказаній ділянці в результаті розробки ТЕО знизилася вдвічі порівняно із запланованим обсягом - до EUR428 млн.

За розрахунками відомства, реалізація проекту полегшить трафік через Київ на 20 тис. авто на день , з яких 11 тис. - вантажних, а також заощадить водіям близько 20 хвилин у дорозі .

У червні 2013 року В.Каськів повідомив, що інвестор в рамках проекту кільцевої автодороги буде визначений кінця осені цього року.

Крім того Кабмін на початку серпня цього року затвердив ТЕО будівництва нового мосту через Дніпро протяжністю 4,923 км і ділянки Гора- Рогозів ГКАД навколо Києва довжиною 25,713 км в 15250000000 грн. У той же час в Держінвестпроекту відзначили , що цей проект і проект відомства з ГКАД - різні проекти.

 

automotoclub.info


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/167330.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua