Новые методы аптек «нагреться» на киевлянах

16 окт, 07:03

Як повідомляється на сайті МОЗ у регіонах тривають перевірки аптек на дотримання вимог пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі – пілотний проект).
 
Зокрема, з метою визначення наявності ліків, що реалізуються в рамках пілотного проекту, представники МОЗ відвідали деякі київські аптеки.
 
"Не в усіх аптеках, які беруть участь у пілотному проекті щодо знижок на ліки від тиску по рецептам, розміщено повідомлення про наявність таких ліків в аптечному закладі. Також відсутня інформація для відвідувачів аптек про можливість придбати лікувальні препарати із суттєвою знижкою". - такі висновки перевірки аптек, куди відправились представники Міністерства охорони здоров'я на чолі з заступником міністра Романом Богачевим.
 
"В аптеці №75 київського комунального підприємства «Фармація» інформація про пілотний проект та перелік ліків, що підпадають під його дію, розміщена у доступному для відвідувачів місці. Персонал цієї аптеки повністю володіє інформацією щодо пілотного проекту!", - радіють перевіряльники. Як повідомив Роман Богачев, ця коротка поїздка київськими аптеками виявила проблему пілотного проекту – відсутність в комерційних аптеках відповідної інформації. «Складається враження, що приватні аптечні заклади приєднуються до проекту, так би мовити, для звітності, не відчуваючи ані соціальної відповідальності перед суспільством, ані вигоди для бізнесу».
 
До списку додано такі комбіновані препарати з міжнародною непатентованою назвою як ", - йдеться в повідомленні МОЗ.
 
Наразі низькі ціни стосуються кількох препаратів: Еналаприл, Лізиноприл, Бісопролол, Метопролол, Небіволол, Амлодипін та Ніфедипін. А також комбінованих - еналаприл (комбінація з гідрохлортіазидом), лізиноприл (комбінація з гідрохлортіазидом), амлодипін (комбінація з лізиноприлом). Усі ці препарати, якщо маєте від лікаря рецепт  – можна вимагати зі знижкою. Дешеві ліки для гіпертоніків - ідея Міністерства охорони здоров'я. За його даними, тільки у 2011 до лікарень та поліклінік на підвищений тиск поскаржилося майже 750 тисяч киян. Дізнатися більше можна у робочі дні з 10:00 до 17:00 по номеру 234-55-26 або 234-69019.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/167931.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua