Киеву прогнозируют настоящий транспортный коллапс зимой

19 окт, 00:59

Місто Київ поки не готове до майбутньої зими, запасів піску і солі в комунальних підприємствах недостатньо, а снігоприбиральна техніка вимагає ремонту. Такі невтішні результати жовтневої перевірки, проведеної столичною Державтоінспекцією, передають “Подробности”.
 
Протягом жовтня ДАІ проводила огляд доріг та підрозділів “Київавтодору”. Однак найголовнішою проблемою на столичних вулицях, на думку даішників, залишаються ями. Самі шляховики запевняють, що закуповують піщано-соляної суміші (на даний момент закупили лише третину від їх необхідної кількості) і ремонтують техніку. Остання, за даними “Київавтодору”, з’явиться на дорогах ще до того, як випаде сніг – як тільки Гідрометцентр повідомить про заметіль. А от як бути з ямами – так і не вирішили, оскільки на ці цілі немає грошей.
 
“Нам необхідно від 18 млн квадратних метрів доріг у Києві виконати як мінімум 5%. Це становило б десь порядку 400 млн (грн). На сьогоднішній день поки коштів немає. Ще буквально тиждень можна буде проводити ремонтно-будівельні роботи, цей необхідний мінімум ми зробимо, але мова вже не йде про планові показники”, – зазначив заступник голови “Київавтодору” Володимир Рожнятовський.
 
Майже 80% снігоприбиральної техніки міста зараз перебуває у несправному стані. Всього на балансі “Київавтодору” налічується 278 машин.
 
Відзначається, що столичні комунальники не встигли запастися паливно-мастильними матеріалами. Проте в ДАІ сподіваються, що до початку зимового сезону ситуація зміниться на краще.
 
“Проводяться ремонтні роботи цього технологічного транспорту і механізмів, якими безпосередньо здійснюється снегоприбирання або обробка протиожеледними матеріалами. В даний час здійснюється закупівля піску, солі й фрикційних сумішей. Виконуються роботи з ліквідації ям в даний час в тих місцях, де дійсно є небезпечні ділянки”, – заявив начальник відділу управління ДАІ МВС у Києві Олександр Буряк.
 
Напередодні “Київавтодор” закупив 51 тис. т технічної солі. Зараз в наявності “Київавтодору” є 10200 т піску, 1700 т солі (залишок з минулого сезону), 400 т фрикційних матеріалів і 500 т піщано-соляної суміші. Як повідомлялося раніше, підприємства корпорації підготували для зберігання протиожеледних посипальних матеріалів 14 ангарів-солесховищ.
 
Як відомо, сіль для посипання доріг у Києві в зимовий період повинні доставити до 1 листопада. Додамо, що в столиці з 1 листопада снігоприбиральна техніка буде чергувати цілодобово.
 
Нагадаємо, березневий снігопад-2013 обернувся колапсом для транспортної системи Києва. Столиця простояла в заторах майже добу з п’ятниці на суботу. Понеділок був оголошений вихідним для того, щоб полегшити роботу комунальних служб, однак це не знизило рівень заторів, які досягали 10 балів. У зв’язку з цим до Києва знову обмежили в’їзд вантажного транспорту.
 
У Києві та столичній області негода почалося 22 березня. До вечора п’ятниці вона набула характеру надзвичайної ситуації – єдиним працездатним видом громадського транспорту залишилося метро, на дорогах утворилися багатокілометрові і багатогодинні затори. Реакцію міської влади в опозиції назвали недостатньою і запізнілою.
 
Стихія стихла в неділю вранці. Це дало можливість частково відновити рух громадського транспорту. Такої кількості опадів за період метеорологічних спостережень протягом зимового періоду взагалі не спостерігалося з 1881 р.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168159.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua