Когда в Киеве обратят внимание на искалеченные детские судьбы

22 окт, 06:03

В Україні збільшується кількість прикладів батьківського недбальства і такі випадки стають дедалі кричущими, - йдеться в сюжеті ТСН-Тижня. Нагадаємо, що минулого тижня дворічну дівчинку хтось висадив із машини і покинув на узбіччі швидкісної траси неподалік від Києва. Так розповів перехожий, який нібито і підібрав дівчинку. Уся служба ТСН кинулася шукати родичів маленької знайди. І правда, до якої журналістам вдалося докопатися, виявилася ще страшнішою. Дівчинка Катруся — доглянута і розвинена для свого віку. Здається, усе в житті дворічної Катрусі, як і в решти її однолітків, допоки не побачиш мами, яка залишила свою дитину напризволяще.
 
Батьківська байдужість та бездіяльність соцслужб шокують Пізніше дитину забрали до притулку. Із цукерками мама погодилася їхати з ТСН за донькою. Усю дорогу жінка переконувала, що за своєю дитиною доглядала. Проте маму до дитини не пустили. Слізно хочуть забрати дитину і мама, і рідний тато, і обидві бабусі.
 
Перед інцидентом дівчинка кілька місяців жила під Києвом, проте ті, хто мали б за своїми посадовими обов'язками відреагувати, нічого не бачили. До цього дівчинка з батьками жила в селі на Кіровоградщині. Там також соціальні служби станом дитини жодного разу не поцікавились. Офіційне пояснення - не приписана. Представник уповноваженого президента з прав дитини Людмила Волинець назвала цю ситуацією трагічною помилкою роздумів державних службовців. Рік тому, каже, в Україні створили окремий додатковий спецпідрозділ - ФСР: фахівці соціальної роботи, які зобов'язані перевірити кожну сім'ю з дітьми, незалежно благонадійна вона чи ні.
 
Поки робота триває на папері, а насправді постійно з'являються повідомлення про жахливі дитячі долі.
 
Торік країну сколихнула історія про жінку, яка вбила двох усиновлених дітей.
 
Цьогоріч у Львові знайшли двох братиків 14 і 6 років, які не вміли ходити. До такого стану їх довели рідні батьки. Соцслужби дітьми-мауглі зацікавилися лишень після анонімного дзвінка єдиного, хто виявився небайдужим.
 

 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168306.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua