По нарастающей: массовые пожары в Киеве

23 окт, 07:43

21 та 22 жовтня пожежно-рятувальні підрозділи здійснили вісім виїздів на гасіння сміття та гасіння старих побутових речей в житлових будинках, закинутих будівлях та на прибудинкових територіях.
 
Перший виклик надійшов до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у г. Києві о 01.28 від мешканця дев’ятиповерхівки по вул. Дніпродзержинська, 120, Голосіївського району, який повідомив про пожежу на 4 поверсі в одному з під’їздів будинку.
 
На місце виклику виїхали бійці 24-ї пожежно-рятувальної частини і вже о 01:58 їм вдалося ліквідувати займання. Як з’ясувалося пізніше, тут горіли старі побутові речі на площі 5 кв. м, які мешканці будинку винесли на сходову клітину. Ймовірною причиною їх займання стало необережне поводження з вогнем – необачно кинутий недопалок.
 
Подібний випадок стався і в Оболонському районі по просп. Рокосовського, 3-В. 21 жовтня о 09:16 випадкові перехожі зателефонували до Служби порятунку «101» і повідомили, що горить балкон на першому поверсі багатоповерхівки.
 
Ліквідували пожежу о 09:42 бійці 25-ї пожежно-рятувальної частини. Тут, господарі квартири, у зв’язку з ремонтом власного помешкання, винесли старі побутові речі на балкон і, ймовірно, як у попередньому випадку, займання спричинив недопалок.
 
Двічі рятувальники Оболонського та Голосіївського районів виїжджали на гасіння мотлоху, який горів у недіючих закинутих будівлях. В обох випадках площа горіння складала близько 10 кв. м, а передбачуваною причиною вважають необережне поводження з вогнем невідомих осіб.
 
Рятувальники Голосіївського району загасили займання у сміттєпроводі в одному з житлових будинків на Стратегічному шосе, 17. Також горів мотлох у сміттєвому контейнері у дворі дев’ятиповерхового житлового будинку по вул. Едуарда Вільде, 3-А, Дніпровського району. Двічі пожежні гасили сміття, яке горіло на відкритій території у Солом’янському районі на площі 5 кв. м та Оболонському районі на площі аж 40 кв. г.
 
В усіх цих випадках ймовірною причиною виникнення пожеж ставала людська недбалість та необережність. Завдяки оперативним діям пожежних вдалося швидко приборкати вогонь і не дати йому накоїти лиха.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168379.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua