Пожар в школе под Киевом: эвакуировали 300 учеников

26 окт, 00:49

У п’ятницю 25 жовтня об 11 годині тривожний дзвінок перервав уроки учнів міської загальноосвітньої школи №1. “Пожежа!” почулись викрики в коридорі. За одну хвилину та 53 секунди триста учнів залишили приміщення школи. І до роботи приступили рятувальники, які саме прибули на місце пожежі.
 
Саме так розпочались навчання в рамках програми “Попередити, врятувати, допомогти”. Директор школи Валентина Дем’яненко, 42 роки, була задоволена швидкою евакуацією своїх учнів:
 
– Ми двічі на рік проводимо навчання по екстреній евакуації учнів із приміщення школи. Проводимо їх без пожежників. Хочемо аби евакуація проводилась так би мовити на “автоматі”. Кожен учень має знати у які двері потрібно тікати від небезпеки. На весні цього року приміщення школи залишили за 2 хвилини 11 секунд. Сьогодні це зробили на 18 секунд швидше.
 
Поки учні шикувались на спортивному майданчику два наряди рятувальників приступили до умовної евакуації дітей, які не встигли покинути приміщення школи і залишились заблокованими від виходу вогнем. Це зайняло менше двох хвилин. Постраждалі із умовними переломами були доставлені до польового медпункту, який був розгорнутий тут же на майданчику. Де їм надали першу медичну допомогу. Потім рятувальники приступили до ліквідації умовного загорання.
 
Після пожежних навчань рятувальники продемонстрували учням засоби, та інструменти за допомогою яких проводиться не лише гасіння пожежі, а і звільнення постраждалих від завалів, та автомобілів, які потрапили в дорожньо-транспортну пригоду.
 
Діти із цікавістю спостерігали за діями рятувальників. А декому вдалось навіть приміряти пожежну амуніцію на собі.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168600.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua