Киевскую реку «позолотят»

27 окт, 03:03

Комунальне підприємство з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» 1 жовтня, за результатами тендеру, уклало угоду з ТОВ «Українська гідромеханіка» на обстеження та розчистку русла річки Либідь за 3,07 млн. гривень. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», інформують “Наші гроші“.
 
До кінця року за гроші, виділені з місцевого бюджету, потрібно привести до належного технічного стану закриту частину колектору р. Либідь у Голосіївському районі від вул. Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора.
 
Фірму «Українська гідромеханіка» зі статутним фондом 24 тис. гривень заснували кияни Сергій Одарич та Олена Олексієнко, директором є Анатолій Шаравський.
 
Єдиним конкурентом було ТОВ «Нівіса», засноване Віталієм Чечоткою та депутатом Вишгородської міськради від Партії регіонів Миколою Ковалем.
 
Втім, екс-мер Черкас Сергій Одарич запевняє, що не має відношення до фірми, хоча й досі прописаний у Києві.
 
“Мушу вас розчарувати, – написав під постом депутата Черкаської міської ради Валерія Воротника, який розмістив посилання у Facebook, екс-мер. Я не є засновником в жодній компанії з 2006 року. А в тій фірмі, про яку йдеться, засновником фігурує, очевидно, тезка”.
 
Одарич також спробував звинуватити Воротника та черкаського губернатора Сергія Тулуба у причетності до появи його “клона” під час виборів міського голови у 2010 році.
 
Але юрист Марина Артемишин зауважує, посилаючись на декларацію вже екс-міського голови, оприлюднену у ЗМІ, що за 2012 рік Сергій Одарич задекларував у тому числі внески до статутних фондів на суму більше 2.5 мільйонів гривень.
 
“З точки зору закону наявність в особи внеску до статутного фонду підприємства позначає, що особа є засновником підприємства. Тож в контексті декларації Сергія Одарича за 2012 рік виникає логічне питання до попереднього коментаря екс-мера про те, що він не є засновником жодної компанії з 2006 року. Можливо, екс-мер внесе ясність в цю ситуацію?” – цікавиться юрист.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua