В Киеве будет «мусорная» революция

27 окт, 23:43

У найближчі два-три роки мешканці Обухівського району Київської області в Підгірцях перестануть труїти свої легені запахами відходів. Це пов'язано з тим, що величезний сміттєвий полігон, загальною площею 65 га, який там розташований, планують незабаром закрити.

 
У столичній мерії запевняють, що вивіз сміття та утилізація на п'ятому полігоні в Підгірцях незабаром буде припинений. Буде збудовано потужний сміттєпереробний завод. Це станеться протягом наступних кількох років. Після цього почнеться поетапна рекультивація звалища.
Сміття сортуватимуть та перероблятимуть, а на полігон будуть звозити лише 15-20% сміття.

 
Сьогодні на цей полігон здійснюється вивезення сміття з Києва з 1986 року. Відомо, що для будівництва такого сміттєпереробного заводу знадобляться чималі інвестиції. За попередніми даними, спорудження такого заводу обійдеться в близько 4 мільярдів гривень.

 

Буде організований конкурс, на якому оберуть фірму-переможницю, яка візьме на себе зобов'язання з реалізації даного проекту. Сміттєпереробний завод буде побудований там же - в Обухівському районі. Під нього виділять земельну ділянку площею 10 гектарів.

 

Источник

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168644.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua