Под Киевом парень подорвался на мине со времен войны

01 ноя, 00:48

Двадцятишестирічний молодик із Київщини став інвалідом через власне захоплення. Він власноруч знешкоджував бойові припаси Другої світової й виготовляв із них подарунки. Та цього разу небезпечний презент здетонував просто в руках.
На подвір'ї цього дачного будиночка й досі стоять знешкоджені смертельні знахідки. Та це лише залишки величезного арсеналу, що його зберігали в маленькій комірчині. Днями один із набоїв вибухнув просто в руках власника. Господаря жахливо покалічило.
Іван, сусід постраждалого:
- Та якщо б знали, то запретили или бы возражали.
Місцеві мешканці шоковані. Кажуть: лише тепер дізналися, що завжди привітний і спокійний 26-річний сусід міг висадити в повітря все садове товариство.
Андрій, сусід постраждалого:
- Отец говорит, что это было у него хобби такое, собирал снаряды и все такое.
Авіабомби, детонатори, міни та набої… Молодик купував і сам шукав вибухові пристрої. А вже дома розпилював, чистив і виготовляв сувеніри. Подарунки надсилав поштою замовникам. 
- Та там особо большого взрыва не было!
Що саме здетонувало, з'ясовують експерти. Батько ж постраждалого спілкуватися з журналістами Свідка відмовився. Молодик нині в тяжкому стані в лікарні. Медики кажуть: він втратив зір й дістав інші каліцтва.
Олександр Нещасний, заступник керівника Васильківської центральної районної лікарні:
- Це було складне вибухове пораннення з комбінованими пошкодженнями черепа, пошкодженням обох очних яблок, пошкодження кісток носа, пошкодження нижньої та верхньої щелепи, а ще зачеплена грудна клітина та дуже обидві кісті.
Цим вибухом зацікавилися й правоохоронці. Вони розпочали кримінальне провадження та поки чекають, коли постраждалий зможе давати свідчення.
Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:
- Це необережне поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними речовинами. Він своєю роботою наражав на небезпеку не тільки себе, а й свої близьких та оточення. Ми говоримо про те, що велика кількість вибухонебезпечних речовин була і вона могла здетонувати. І наслідки тоді були ще тяжчі.
Вже після одужання долю чоловіка вирішуватиме суд. Та навряд чи це обходитиме покаліченого молодика - найтяжче він покарав себе сам.

 

Павло Прядко, Андрій Грищенко

 

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/168972.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua