Киеву обещают разрушительную весну

06 ноя, 03:03

Комунальне підприємство «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» потребує 8 млн. грн., щоб забезпечити протизсувні роботи в українській столиці. На сьогоднішній момент коштів вистачає на поточне утримання, експлуатацію і ремонт гідротехнічних споруд (дренажні штольні, дренажі мілкого залягання, системи водовідведення на схилах) його працівники виконують, як належить. Проте бракує коштів для запобігання зсувам, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій регіонального рівня.
 
Про це йдеться у блозі громадського діяча Марини Бурмаки.
 
На завершення 12-ти об’єктів капітального будівництва необхідно, щонайменше, 150 млн. грн. По 12-ти місцях, що визнані як надзвичайні, завершується оцінка вартості робіт, і ще 40 зсувних процесів пройшли техобстеження. Потрібні кошти на топографію, на гідрологію та проектні роботи. В цілому, за відсутності належного фінансування, новостворене підприємство, без власної техніки, навіть не зможе залучити підрядників, бо чесно визнає – не матиме чим з ними розрахуватися.
 
Як відомо, напередодні цієї зими, яку прогнозують не менш складною від минулої, міська влада провела певного роду оптимізацію. За рішенням Київради, зсувами ґрунтів відтепер займається комунальне підприємство «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт». Натомість підприємство «СУППР», що мало статус публічного акціонерного товариства, ліквідоване, і повертає майно територіальної громади, яким воно користувалося на підставі безстрокової угоди.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/169211.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua