Ожесточенная война в Киеве: бьют, ломают, режут

07 ноя, 07:03

Жителям будинків по вул. Саксаганського 129-В та Саксаганського 131-Б, які протестують проти незаконного будівництва, що ведеться у їхньому дворі на місці зруйнованого історичного будинку на вул. Жилянській, 120-Б, побили вікна, облили фарбою двері під’їздів, поламали домофони та перерізали кабелі електропостачання. Але влада відмовляється встановити міліцейський пост для захисту громадян.
 
Про це дізнався народний депутат України (фракція «Батьківщина»), голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександр Бригинець.
 
«Всього протягом кількох днів було побито вікна в шести квартирах, з них жінці інваліду війни та багатодітній сім’ї. Жителі після кожного з інцидентів викликали міліцію, писали заяви в Шевченківський РУ ГУ МВС м. Києва і просили виставити патруль міліції у їхньому дворі. Але міліція не відреагувала на звернення мешкан ців», - обурений О. Бригинець.
 
Як повідомили нардепу, на зборах жителів було вирішено запровадити громадське чергування двору – спостереження ведеться вночі з вікон квартир будинків. У разі тривоги мешканці будинків дзвонять один одному та в міліцію.
 
«Киянам не втямки, чому незважаючи на те, що наразі відкрите кримінальне провадження щодо самозахоплення землі і самовільному будівництву на Жилянській 120-Б, незважаючи на те, що жителі зверталися з проханням накласти арешт на будівництво, воно активно продовжується. На сьогодні на місці зруйнованого будинку забудовники встигли звести вже 2 поверхи нової будівлі. Складається враження, що забудовнику дають побудувати об’єкт та потім узаконити його», - повідомив О.Бригинець.
 
Нардеп звернувся до прокуратури м. Києва щодо бездіяльності міліції, яка всупереч зверненню громадян не встановила пост чергування міліції у дворах будинків по вул. Саксаганського 129-В та Саксаганського 131-Б. До начальника ГУ МВС Україн и у м. Києві з вимогою встановити відповідний пост міліції. До голови КМДА О. Попова з вимогою вжити заходів для того, щоб припинити неподобство, яке чиниться забудовником на вул. Жилянській, 120-Б.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/169288.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua