Киевское предприятие проштрафились на 20 миллионов гривен

09 ноя, 06:03

Столичні оперативники Міндоходів викрили схему ухилення від сплати податків посадовцями підприємства-зернотрейдера. Оперативників столичного Головного управління Міндоходів зацікавила діяльність посадовців однієї із київських фірм, яка займалась експортом за межі України зернових культур, повідомили в ГУ Міндоходів у м. Києві.
 
Ця цікавість була закономірною, адже більшість експортованого збіжжя підприємство чомусь закуповувало не у сільгоспвиробників, а у невідомих фірм з Києва та півдня України. Про це повідомляє kreschatic.kiev.ua.
 
Під час дослідження його фактичного походження оперативники встановили, що насправді зерно закуповували у фермерів та селян за готівку, а реквізити різних фірм використовувались лише для формування незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість. Метою цієї оборудки було отримання з бюджету компенсації ПДВ, нібито сплаченого постачальникам експортованого зерна.
 
На підставі отриманих матеріалів слідчими столичного управління Міндоходів було розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, в ході якого з’ясувалось, що саме посадовці підприємства-експортера реєстрували на підставних осіб «фіктивні» фірми та створювали видимість їх господарської діяльності. Під час обшуків у офісі, розташовано в центрі Києва, виявили печатки підприємств та факсиміле так званих «директорів», а також оргтехніку, на якій виготовлялись документи від їх імені.
 
Також під час досудового розслідування слідчі Міндоходів встановили, що спритники не лише самі хотіли збагатитися за рахунок держбюджету, але й допомагали іншим горе-бізнесменам ухилятися від сплати податків, оформлюючи через них деякі з експортних операцій з використанням «нульової» ставки ПДВ, що давало їм змогу значно зменшувати суму належних до сплати податків.
 
Коментуючи дану справу, перший заступник начальника ГУ Міндоходів у м. Києві — начальник слідчого управління фінансових розслідувань Ігор Усик додав, що наразі організатору злочинної схеми та його співучасникам висунуто звинувачення в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та фіктивному підприємництві.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/169452.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua