Грандиозная афера на 200 тыс. грн. в Киеве

14 ноя, 04:33

У Києві затримали афериста, який привласнював гроші приватних підприємців, представляючись керівником одного з управлінь Національного банку України (НБУ).
 
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) України у м. Київ.
 
До моменту затримання шахрай встиг отримати від довірливих бізнесменів майже 200 тис. грн.

Згідно з відпрацьованою схемою, аферист розміщував в інтернеті і в регіональних газетах оголошення «Надам допомогу в оформленні та отриманні кредиту Національного банку України». Після звернення людей, які зацікавилися даною пропозицією, чоловік розповідав про умови отримання грошей, однією з яких була виплата 3% від необхідної суми кредиту самому зловмисникові, який нібито був готовий організувати надходження грошей клієнту.
 
Незважаючи на підготовку і передачу за винагороду всіх необхідних документів для оформлення кредиту, у вказаний аферистом термін гроші на рахунок підприємця не надходили. Сам шахрай в цей час безслідно зникав.
 
На даний момент проти затриманого відкрито кримінальне провадження за ст. 358 («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів») та ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України (КК).
 
Відносно афериста було обрано запобіжний захід у виді особистого зобов'язання.
 
Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/169722.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua