Протест в Киеве закончился сожжением 1 миллиона евро

19 ноя, 08:43

В рамках чемпіонату України по корупції відбувся перфоманс «Мільйон Євро на вітер», під час якого 1 мільйон євро спалили на знак протесту проти корупції в Україні, повідомляє УНН.
 
Щоправда валюта була не справжньою.
 
Сам перформанс, за словами його організаторів, є закликом до міжнародного та європейського співтовариства контролювати українську владу після Вільнюса.
 
Організатори Чемпіонату України з корупції-2013 повідомили, що "швидкість" корупції в Україні сягає близько 1 млн євро на годину.
 
Найбільш корумпованими в Україні є Київ, далі йде Крим, де корупція прогресує у всіх варіантах. Наступними у списку стали міста-мільйонники: Одеса, Донецьк та інші.
 
За словами експертів, корупція активно процвітає у сфері державних закупівель, де значна частина грошей, що обертається у цій сфері, опиняється у кишенях чиновників.
 
"10 млрд євро на рік, за нашими підрахунками, знаходиться в тіньовому обсязі", - повідомив представник ГО "Європейський вибір" Кирило Животовський.
 
За його словами, громадські організації регулярно готують альтернативні звіти, інформують населення України та владу про результати своїх досліджень, але, як правило, на це немає жодної реакції від української влади.
 
"Оці стандартні методи боротьби з корупції - вони не працюють, бо вони не стосуються кожного громадянина", - зазначив представник Антикорупційної Ради України Богдан Якимюк.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/169999.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua