В центре Киева люди прячутся по домам как только стемнеет

20 ноя, 06:33

У столиці на вулиці Котельникова люди бояться гуляти вечорами. Найбільше їх лякає невеличкий затишний сквер біля будинків. Вдень там велелюдно. Але тільки-но спускаються сутінки - місцеві намагаються якомога швидше сховатися вдома. Ольга Корастильова з'ясовувала, що так страшить мешканців.
 
Затишна, приємна місцина - тут тихо і спокійно, майже немає машин. Невеличкий парк на вулиці Котельникова - улюблений куточок відпочинку місцевих матусь, дітлахів і пенсіонерів. Удень тут вирує життя. Але щойно починає сутеніти - люди ховаються по домівках.
 
Оксана Єна, місцева мешканка:
 
- Вечером нам невозможно играть с детьми, потому что ни один фонарь не работает в парке. Поэтому вечером в зимнеее время мы не гуляем.
 
І ліхтарі є, і дроти висять, а світла немає. Вже більше двох років, кажуть місцеві.
 
Ольга Гук, місцева мешканка:
 
- Здесь драки чуть ли не через день. Освещения вообще никакого, даже дорога не освещается.
 
Щодня Ольга виходить з малюком на прогулянку. Але шість годин, які має бути дитина на свіжому повітрі, вони не набирають.
 
Ольга Гук, місцева мешканка:
 
- С ребенком гулять страшно в парке. Потому что здесь и на лавочках сидят очень много молодежи. У нас просто рядом еще и находится наркологический центр. Мы с мужем иногда выходим, и к нам даже с коляской пристают: "дайте денег, дайте подкурить".
 
Люди ходили скаржитись до місцевих чиновників. Вислухали обіцянки, але справа з місця так і не зрушила.
 
Оксана Єна, місцева мешканка:
 
- Депутаты наши обещали в прошлом году сделать, но... Один фонарь был сделан. И все. Он поработал буквально дня 4-5, и после этого все.
 
Чиновники не заперечують: проблема є. Але зарадити нічим зараз не можуть - бракує грошей. Мовляв, ще коли облаштували парк, встановили там світильники. Однак місцеві хулігани ліхтарі розбили, а дощі пошкодили проводку. Її тепер треба повністю міняти.
 
Сергій Позняков, начальник Управління житлово-комунального господарства Святошинського району:
 
- На сьогоднішній день питання вирішується на рівні міста - в Київзеленбуді. На слідуючий рік заплановано біля одного мільйона гривень на реконструкцію освітлення в двох парках - на Котельніка і на Опушина. Будем надіятися, що кошти ці будуть виділені і буде зроблено освітлення.
 
Тож на можливість спокійно і без остраху гуляти поблизу будинку людям знову доведеться чекати. А поки що - наспіх збирати іграшки і тікати по домівках, щойно сонце сховається за горизонт.
 
Источник

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170075.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua