В центре Киева решили провести масштабную реконструкцию

26 ноя, 22:51

На столичному Бессарабському ринку готуються до ремонту, який почнеться навесні наступного року. Наразі експерти перевіряють надійність стін і фундаментів будівлі. Першу частину проекту капітального ремонту головного ринку столиці затвердять до новорічних свят.

Як пише видання, проект реставрації поки в розробці, його виконає компанія, яка виграла тендер.

«Ми плануємо провести посилення фундаменту самої будівлі. Також зробимо більш надійними перекриття всіх трьох поверхів. Особливо цього потребують перекриття над торговим залом - скляний купол», - говорить заступник директора ринку Сергій Дорофєєв.

Інформацію уточнила директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк.

«Ринок не знав ремонту 50 років. Купол-дах спирається на стіну і не має надійної опори. Грунт під будівлею просіла, і ми повинні зміцнити фундамент. Колір фасаду будівлі залишиться таким, як зараз, можливо, буде трохи яскравіше», - каже Людмила Денисюк.

У мерії розповіли, що в поточному році на реставрацію буде витрачено майже 1,5 млн грн.

У наступному році на реставрацію буде виділено ще 4 млн, плюс 14,5 млн планується закласти в бюджет 2015 року. Весь комплекс ремонтних робіт обійдеться більш ніж в 20 млн грн. Реставрація почнеться ближче до весни наступного року і закінчиться в 2015 році.

 

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170484.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua