В Одесских супермаркетах серьезный ажиотаж

27 ноя, 00:12

Одесити скуповують цукор мішками, побоюючись різкого подорожчання. В мережах супермаркетів цукор вже почав підніматися в ціні.
«У нас в магазині біля будинку був цукор по 6,2, а зараз вже 8 грн», — нарікає одеситка Наталя. Така ж ситуація у багатьох магазинах.
У мережах супермаркетів серйозний ажіотаж. Люди поспішають купити цукор за низькою ціною, поки її не встигли підняти. Найпопулярніша покупка — велика упаковка — від 5 до 10 кг.

В Українській асоціації цукровиробників кажуть, що 8 грн за кілограм цукру — нормальна ціна. Щоб отримати прибуток , вона повинна становити десять грн, повідомляє Репортер.

«Собівартість цукру — 7,2 гривні, — каже Петро Борисюк, перший заступник голови правління Української асоціації цукровиробників. — А те, що в минулому році продавали його по шість гривень, то це був серйозний збиток для виробників. Зараз ціна прийшла у відповідних витрат на його виробництво. У Європі цукор коштує 1,3 євро за кілограм».

Цього року були менше посіви буряків, менше виробили цукру, хоча його достатньо в Україні. Очікується, що на ринку буде приблизно два мільйони тонн цукру. А в Україні потреба 1,8 мільйона тонн.

Петро Борисюк провидить, що можливий ще стрибок ціни, але дорожче дев'яти гривень ціна не виросте, повідомляють в Асоціації товаровиробників АПК.

 

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170493.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua