В Киеве на Троещине рассыпается многоэтажка

27 ноя, 08:43

Розвалюється перед очима. Будинок на столичній Троєщині скрізь тріщить. Величезні шпарини в оселях людей що день, то більші. А балкони відокремлюються від стін.
Киянка Ольга пересувається власною квартирою, як мінним полем. Бо ж не знає, яка стіна вкотре тріщатиме, які двері затисне і де почне відпадати тиньк.
- Потолок лопнул, двери уже сто раз подчесывали, два раза меняли.
- Этот потолок поехал и навис, эту стенку мы несколько раз переклеивали, переделывали, замазывали цементом.
А такий балкон у помешканні Петра Сергійовича. Він просто відійшов від стіни. І тепер між конструкцією й будинком величезна діра.
- Плиты, которые закрывают щель между двумя секциями, отвалились и могут в любой момент упасть, и балконные ограждения отваливаются, и видно, что он наклонен.
Зараз багатоповерхівка на вулиці Каштанова, 3 схожа на картковий будиночок, який будь-якої миті може розсипатися. Люди кажуть: жити тут страшно. Ночами гучно тріщить.
- Рядом соседи съехали, надо мной соседка съехала - 9-10 этаж, в начале одиннадцатого так трещало, все люди на улицу вышли, боялись, что дом упадет.
Мешканці зазначають: розвалюється будинок не просто так. 1987-го його неправильно спроектували. Відтоді й почалися руйнівні процеси. Куди господарі осель аварійної багатоповерхівки тільки не зверталися, щоб її відремонтували - марно.
Лідія Мацело, голова житлово-будівельного кооперативу:
- Ось ціла папка документів, привіт від адміністрація взагалі, до кожного зверталися, до адміністрації, тим ніколи не цікаво, що тут робиться, пишем в адміністрацію в місто, і Попову, і Мазарчуку, було багато комісій, рішення одне - ваш кооператив, що хочете, те й робіть. Це ж зрозумійте, за одну мить все упаде і люди лишаться без нічого, якщо живі ще лишаться, воно ж раптово упаде.
У Деснянській адміністрації кажуть: про аварійний будинок знають. І запевняють: нічим не можуть зарадити, допоки голова кооперативу не встановить на тріщинах маячків і не простежить динаміки розширення шпарин.
Ніна Мозальова, керівник управління Деснянської райдержадміністрації м. Києва:
- На звернення голови ЖБК вже у 2012 році було відповідне доручення з міськадмігістрації, ми провели повторне обстеження. З участю працівників будівельної лабораторії наявні тріщини виявлені, але оскільки протягом останніх шести років голова не проводила спостереження за їх розкриттям, було рекомендовано установити алебастрові маячки.
Окрім того, запевняють: гроші на ремонт будинку просили в міста ще на початку 2013-го. Та, на жаль, їх не отримали.
Ніна Мозальова, керівник управління Деснянської райдержадміністрації м. Києва:
- Ми в бюджетний запит на 13 рік на звернення голови ЖБК заклали 180 тисяч, це проектні роботи і проведення ще, на жаль, кошти нам не були виділені, тому в бюджетному запиті на 14 рік, враховуючи інфляцію, ми запропонували 500 тисяч, оскільки бюджет не прийнятий, я не знаю, чи будуть ці кошти передбачені.
Тим часом господарі намагаються покинути небезпечні оселі. А самі помешкання хутчіш продати. Хоча охочих купити житло, розмальоване величезними шпаринами - небагато.
Марина Борисполець, Олег Мацкевич

 

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170503.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua