Крупная автомобильная афера в Киеве: новые подробности

01 дек, 08:33

У Києві судять шахрая, котрий продавав через інтернет чужі машини. Спритник ставив вигідні ціни, а клієнтові пропонував внести на картку завдаток - щоб авта не віддали іншому покупцеві. Отримавши гроші, аферист зникав.

Івано-франківець Олександр підшукував машину через оголошення в інтернеті. Вподобане авто коштувало на 500 доларів дешевше за інші такі моделі. Тож зацікавився й зателефонував.

- Було оголошення, що продається Тойота Корола, 2008 року, в гарному стані, фотографії, класично, телефон, як завжди. Здзвонилися, правда це було від нас - Володимир Волинський - так як далеко, стараєшся з людьми обговорити всі деталі.

На оглядини машини Олександр вирішив їхати наступного дня. Продавець попросив переказати йому на картку завдаток. Зійшлися на двох тисячах гривень.

- Він каже: так як ціна чуть-чуть дешевша, то можуть приїхати люди, які живуть в цьому регіоні, тоді він продасть, ну тобто якщо ви хочете, дайте завдаток, такого плану. Бо йому дуже терміново треба гроші.

Зустрітися мали у Володимирі-Волинському біля МРЕВ. Лише там Олександр зрозумів, що його ошукано.

- Приїхали, виявляється, в Володимирі Волинському взагалі Мрео не існує, не існує і такої вулиці, яку він назвав.

Згодом з'ясували - так спритник ошукав ще вісьмох людей з усієї України. Загалом узяв з них 30 тисяч гривень. Сам аферист мешкав у Києві, тут його й затримали. Телефонні картки, з яких крутій дзвонив покупцям, він викидав. Тож був певен, що його не знайдуть. Нині справа у суді.

Марина Пономарьова, прокурор Дніпровської районної прокуратури м. Києва:

- При цьому дана особа раніше була засуджена вироком суду Сумської області за аналогічний склад правопорушення, тобто за частиною 3 статті 190 КК, а саме шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Як з'ясували згодом, шахрайство - це спражній родинний бізнес затриманого. Кілька тижнів тому за аналогічні оборудки три роки в'язниці дістала мати афериста.

Марина Пономарьова, прокурор Дніпровської районної прокуратури м. Києва:

- Безпосередньо літня жінка за допомогою шахрайських дій заподіяла шкоду 12 потерпілим особам, по яким вирок оголошено судом, мінімальна сума була від 800 грн завдаток за отримання в подальшому транспортного засобу, до 4 тисяч гривень в залежності від марки і виду транспортного засобу.

На автосайтах чимало скарг на аферистів, які взяли завдатки і зникли. Правоохоронці радять усім постраждалим писати заяви до міліції. За номером картки оперативники легко вийдуть на її власника.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170736.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua