В Киеве разоблачили настоящий лохотрон

01 дек, 19:54

Інколи людям хочеться розслабитися та відпочити, а якщо водночас ще б вдалося владнати всі свої справи - було б дуже добре! На цьому й “зіграла” трійка шахраїв, продумавши все до деталей. Гроші попливли до кишень пройдисвітів рікою. Аякже! Вони знали, кого дурити - забезпечених керівників підприємств.

Все починалося досить тривіально. Троє чоловіків із різних куточків України якось приїхали до столиці в пошуках кращого життя. Спочатку працювали чесно, й справи в них ішли доволі непогано. Але досить скоро друзі об'єдналися заради досягнення спільної мети - заробити більше грошей, обравши для цього не зовсім законний спосіб.

 

Один із товаришів зареєстрував на своє ім'я приватне підприємство. Взяв собі на роботу двох помічників - заступника директора та менеджера з продажу. Послуги, які мала надавати їхня фірма, - це проведення в столиці культурно-масових заходів, у яких нібито братимуть участь посадові особи держави. Організація проходила бездоганно - квитки розкупалися всі до одного. Тільки ось самі високопосадовці про власну участь у цих заходах, як з'ясувалося, нічого не знали.

Чоловіки чітко розпланували свої дії та розподілили між собою ролі. Вони зв'язувалися з керівниками підприємств різних регіонів України та видавали себе за заступників керівників облдержадміністрацій, міністерств, департаментів, а також депутатських комісій при органах законодавчої та виконавчої влади держави або ж їхніх особистих помічників. Під час розмови обіцяли керівникам підприємств, що після заходу відбудеться фуршет, на якому буде можливість вирішити власні питання будь-якого характеру.

Після таких обіцянок попит на квитки зростав у рази, й чоловіки з легкістю реалізовували їх. Якщо ж труднощі з реалізацією все ж виникали, то зловмисники пояснювали керівникам підприємств, що участь у цих культурно-масових заходах обов'язкова. До того ж, посилаючись на нібито "стислий фінансовий та адміністративний ресурс держави", шахраї примудрялися ще й просити в них фінансової підтримки.

"Представники фірми" легко входили в довіру до людей, використовуючи методи психологічного впливу. Перелік рентабельних підприємств України, з якими мали намір "працювати" зловмисники, вони отримали, прикриваючись прізвищами шанованих у країні високопосадовців.

Невідомо, скільки б ще продовжувала свою незаконну діяльність ця фірма, якби серед постраждалих не опинилися мешканці Одеси, які й поскаржилися в міліцію на недобросовісних організаторів заходу. Правоохоронці негайно провели перевірку отриманої інформації. І результат не забарився. Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів членів даного угрупування було викрито. У розкритті цього злочину неабияку допомогу міліції надали й журналісти телеканалу "ТВІ".

Для того, щоб затримати підступних шахраїв, стражам порядку довелося виїхати до Києва. Проведені обшуки за місцем розташування офісів та в місцях проживання аферистів дали результати. Було знайдено й вилучено речові докази: оргтехніку, документи та "чернові" записи, що вказували на злочинну діяльність фігурантів.

Правоохоронцями встановлено, що отримані грошові кошти пройдисвіти перераховували на розрахункові рахунки підприємств, створених під керівництвом організатора. В готівку гроші переводилися досить просто - шляхом нібито здійсненої готівкової оплати проведених культурно-масових заходів.

Встановлено, що загалом "нечисті на руку" чоловіки заволоділи грошовими коштами громадян та підприємств різних регіонів України на загальну суму понад 5 мільйонів гривень. Подальшу долю комбінаторів вирішить суд.

sakvojag.net


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170742.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua