Киеву грозит масштабный пожар

04 дек, 08:43

Попри те, що за вікном холодна пора року, що не сприяє пересушенню й запаленню сміття через високу температуру повітря, рятувальники все одно продовжують ліквідовувати смітникові пожежі.

За останню добу пожежно-рятувальній службі м. Києва довелося виїжджати на гасіння смітникових пожеж 8 разів. Шевченківський, Деснянський, Дніпровський, Подільський, Печерський та Голосіївський райони відзначилися займанням сміття. Загальна площа загорянь  склала 95 кв. м.

Так, у трьох районах міста сміття займалося на сходовій клітині житлових будинків. Також загоряння виникали на відкритій території, у підвалі та у сміттєзбірниках.
Усі пожежі були вчасно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами. Жертв та постраждалих немає. Основна причина займання сміття – необережне поводження з вогнем жителів міста.

Проблема смітникових пожеж негативно відображається на загальному екологічному фоні столиці, адже з димом в атмосферу потрапляє велика кількість отруйних речовин. До того ж вогонь часто перекидається на інші об‘єкти. Трапляються випадки, коли через вогонь від смітника загоряються автомобілі, припарковані поруч, гаражі, або, навіть, будівлі.

Головне управління ДСНС України у м. Києві звертається до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті і бути пильними у поводженні з вогнем! Викинута вами цигарка або сірник вмить підпалює сміття. Помітивши невелике загоряння, спробуйте самотужки впоратися з вогнем, якщо вогонь сильний негайно телефонуйте до служби порятунку за екстреним телефонним номером «101»!

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/170906.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua