Хорошая новость для всех киевлян

08 дек, 23:04

Перша черга житлового комплексу на провулку Моторному, який зведений у рамках програми 70/30, буде здана в експлуатацію до Нового року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Кучука.

«Два житлових будинки ми закінчимо до кінця року, після чого розпочнеться процес оформлення квартир у власність тими людьми, які купили їх за програмою 70 на 30. Уже в січні-лютому ці люди зможуть в’їхати у свої нові помешкання. Загалом, із 365 квартир цих будинків, 270  були придбані за пільговими цінами програми», – зазначив Михайло Кучук.

Він також додав, що міська програма 70/30 користується значним попитом серед населення, адже місто, незважаючи на проблеми, все ж знаходить гроші і, станом на сьогодні, заборгованостей за цією програмою КМДА не має.

Ці новобудови, зауважують у КМДА, не залежатимуть від центрального опалення, адже мають індивідуальну газову котельню, у якій встановлено 2 котли, один із яких є резервним. Крім того, кожен будинок забезпечений насосними станціями, які підтримують необхідний тиск і циркуляцію води в системі холодного й гарячого водопостачання.

Нагадаємо, прокладання комунальних мереж до житлового комплексу було повністю профінансоване з міського бюджету й ці витрати не лягли в основу тарифу. Таким чином, вартість 1 кв. м житла для учасників програми 70/30 склала близько 5,5 тис. грн, ринкова ж ціна досягає близько 9 тис. грн.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/171169.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua