В детсадах Киева уже нечем кормить детей

14 дек, 04:33

Батьки столичних дитсадків скаржаться на відсутність необхіних продуктів харчування в раціоні їхніх дітей.

Дошкільнята потерпають від  халатності влади, а їхні рідні змушені самостійно збирати кошти на придбання продуктів харчування. Про це «Київ.Коментарям» повідомив батько, дитина якого відвідує дошкільний заклад в Дніпровському районі м.Києва.

«Діти уже й забули, коли востаннє їли овочі і фрукти. Нас просять купити хоча б якісь крупи, аби було чим  нагодувати дітей», - обурюється чоловік.

Як повідомили «Київ.Коментарям» в Управлінні освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, певні проблеми з постачанням продуктів в дитячі садки району дійсно існують.

Зокрема, чиновники пояснюють таку ситуацію відсутністю держфінансування, внаслідок чого  столичні управління освіти попадають в боргову залежність від місцевих постачальнків продуктів харчування.

У відомстві розповіли, що продукти харчування у дошкільні навчальні заклади району здійснюють бази – постачальники визначені процедурою відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Наразі, за словами управлінців, в дошкільних закладах є основні продукти харчування, в тому числі і фрукти. Водночас, відсутні в достатньому асортименті крупи, овочі.

Такий «брак» пояснили заміною тимчасово відсутніх продуктів харчування за їх енергоцінністю.

Також для забезпечення харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів управлінням освіти проводиться закупівля послуг з організації гарячого харчування. Там запевнили, що учні всіх загальноосвітніх навчальних закладів району отримують гаряче харчування.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/171563.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua