Принудительное лечение не помогло: пациент спецлечебницы пошел на криминал

20 дек, 00:04

До Бориспільського міськвідділу звернулася 48-річна місцева жителька, яка повідомила, що на зупинці громадського транспорту до неї підбіг невідомий чоловік та вирвав з рук сумку. В ній знаходилося два мобільні телефони, планшет, особисті документи та 300 гривень.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали двох молодиків. Злодіями виявились хлопці дев’ятнадцяти та двадцяти одного року з неблагополучних родин.

Під час перевірки було встановлено, що злочин заздалегідь спланували. Один стояв на сторожі, а інший вчиняв. Працюючи в парі злодюжки сподівалися таким чином заробляти собі на життя і в подальшому, але вже після першого випадку їх затримали правоохоронці.

Викрадений планшет друзі продали. Отримані гроші витратили на алкоголь та продукти харчування. Два мобільних телефони продати не встигли - їх повернули власниці.

З’ясувалося, що старший з крадіїв був раніше засуджений за зловживання наркотичними засобами та крадіжки. На шлях виправлення чоловік не став. Навпаки, він знову пішов на кримінал.

Молодший місцевий житель також був засуджений за вчинення низки крадіжок з гаражів у Борисполі, однак суд взявши до уваги психічний стан здоров’я крадія призначив примусове лікування, після відбуття якого він знову пішов на злочин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), санкція якої передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/171894.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua