В Киеве сгорел крупный вещевой рынок

21 дек, 06:01

Масштабна пожежа в Києві. Палав Святошинський речовий базар. За лічені хвилини полум'я охопило 700 квадратних метрів торговельного павільйону. Містяни переконані: ятки знищено не навмисно, швидше за все - не витримала електромережа. Збанкрутіли 7 десятків підприємців.
Обвуглені металеві каркаси, розтоплений дах та згорілі ролети. А ще - купа попелу від того, що донедавна було крамом. Такий зараз святошинський базар.
Мастан, постраждалий:
- Вечером приезжали, тут были.
- Пытались что-то спасти?
- Пытались, ну а что тут можно спасти, смотри - все загорелось.
Зайнялося о шостій вечора. За лічені хвилини вогонь охопив торговельні ятки, стіни та перекинувся на пластиковий дах. Чорний дим було видно за сотні метрів від осередку загоряння. Торгівці панічно намагалися врятувати хоч якусь частку свого товару.
- Эмоции ужасные - бедные люди. Жалко людей.
- Ваше что-то сгорело?
- Да. Я не хочу об этом говорить.
Сергій працює на базарі вже не один десяток років. Каже - рятувати речі погорільців кинулися мало не всі крамарі базару.
Сергій, торгівець:
- Ломали ролеты, вытягивали все, товар, африканцы, которые там стоят, у них точки там с той стороны, они помогали даже пожарникам шланг растягивать. Люди помогали другу.
Лариса помітила пожежу, коли вже сиділа в електричці, щоб їхати додому. За мить жінка вискочила з вагона й кинулася до своєї ятки рятувати товар. Вона одна з небагатьох, чий крам дивом оминув вогонь.
Лариса, постраждала:
- Когда все полностью потушилось, все это в воде, по колено воды это все и собиралось, вещи, и вывозились. Все эти два ряда, очень много товара, очень большие убытки у людей.
Рятувальники переконують - загасити швидко пожежу було неможливо, адже проходи між ятками заставлені ящиками з товаром. Приборкували вогняну стихію майже годину.
Євгенія Буряк, співробітниця ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:
- Загалом на місці працювали 49 осіб особового складу, а також 12 автомобілів пожежної та спеціальної техніки. Загальна площа пожежі склала 700 кв метрів. Наразі причини пожежі та завдані збитки з'ясовуються.
Чому саме зайнялося - рятувальники та правоохоронці обіцяють розповісти після проведення всіх експертиз. Відомо, що під час пожежі ніхто з людей не постраждав.
Олександр Храпач, Денис Голиков

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/171975.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua