Под Киевом мать довела до смерти собственного ребенка: новые подробности

11 янв, 08:23

Прокуратура Володарського району підтримала державне обвинувачення у справі щодо матері, яка злісно не виконувала обов’язки по догляду за дитиною. Жінка створила для 10-місячної доньки такі умови, що та захворіла на менінгоенцефаліт та невдовзі померла, повідомили Магнолії-ТВ у прес-службі прокуратури Київської області.

Під час досудового розслідування з'ясувалося, що матір тривалий час не виконувала обов’язків по догляду за донькою. Жінка зловживала спиртним під час вагітності.

Дитина народилася зі складними вродженими захворюваннями і потребувала материнської уваги та постійного медичного догляду, правильного та повноцінного харчування. Однак, мати пиячила та займалася влаштуванням власного життя, за це неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності. Дівчинка мешкала в антисанітарних умовах та не отримувала медичної допомоги.

За результатами досудового розслідування матері повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України, тобто у злісному невиконанні батьками обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Вироком Володарського районного суду її визнано винною у вчиненні вказаного злочину та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/172963.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua