Под Одессой воры едва не спровоцировали масштабную катастрофу

13 янв, 08:43

Працівники лінійного відділу на ст. Помічна УМВС України на Одеській залізниці затримали двох молодиків, які на перегоні ст. Новоукраїнка – ст. Плетений Ташлик демонтували три з половиною.

сотні клемних болтів з діючої залізничної колії.  Повідомлення про відсутність значної кількості деталей верхньої будови колії надійшло до чергової частини лінійного відділу від диспетчера станції Помічна.  Працівники міліції, опитавши місцевих жителів, встановили підозрюваних у даному правопорушенні, а згодом і затримали 23-х та 21-річних жителів м. Новоукраїнка Кіровоградської області, які зізнались у скоєнні крадіжки.

Зі слів затриманих, спочатку старший з них, озброївшись необхідним інструментом, у нічний час демонтував понад сотню деталей, а вже наступного дня він запросив на допомогу свого молодшого товариша, який також спокусився «легким» заробітком.

Зловмисники на власному автомобілі відвезли крадене на пункт прийому металобрухту, де правоохоронці і вилучили всі 350 деталей залізниці. Загальна сума збитку державі встановлюється.

Молодики раніше в поле зору міліції не потрапляли, а крадіжку пояснили бажанням «заробити» гроші на Різдвяні свята. «Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка», яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк», — повідомив начальник ЛВ на ст. Помічна підполковник міліції Руслан Большаков. «Якщо в ході досудового розслідування буде встановлено, що дана крадіжка могла вплинути на безпеку руху потягів, то дії зловмисників будуть кваліфіковані ще й за ст. 277 «Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів» КК України», — додав правоохоронець.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/173014.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua